Donateursblad Dierenambulance Kennemerland mei 2012

Na mijn eerste artikel voor de Dierenambulance Kennemerland, die in het mei nummer van 2011 stond, heb ik eigenlijk een hele tijd niets gedaan voor de organisatie. Ik was druk met (af)studeren, liep stage en had eigenlijk geen tijd voor andere dingen. Het contact verwaterde dus. Totdat ik, wederom voor school, opnieuw contact opzocht in februari 2012. Één van de laatste vakken die ik nog moest doen voor mijn afstuderen, was het vak freelance praktijk. Voor dit vak moesten we zelf voor 140 uur aan opdrachten regelen en uitvoeren. Bijna direct moest ik weer aan de Dierenambulance denken en aan hun donateursblad. Ik stuurde een e-mail met uitgebreide uitleg van de opdracht en een week later zat ik bij Maria van Driel, penningmeester van de Dierenambulance Kennemerland (DAK). Zij zag het wel zitten dat ik de hele maand februari fulltime wilde meelopen om reportages te schrijven. Zodra ze hoorde dat ik ook een minor fotojournalistiek had gedaan en dat ik graag fotografeer, was het helemaal rond. Want om beeldmateriaal zaten ze te springen! De ambulancerijders hebben tijdens hun werkzaamheden vaak geen tijd om foto’s te maken. Naast schrijven, mocht ik dus ook alles op foto gaan vastleggen.

Februari brak aan en natuurlijk was het net de maand waarin alle kouderecords van de afgelopen jaren werden gebroken. Het was -15 en er lag tien centimeter sneeuw op de wegen. Vanwege de kou was het wel meteen druk met meldingen van verzwakte dieren. Het was dus meteen vol gas er tegenaan.

Ik heb heel veel gezien en meegemaakt in deze maand. Veel leuke en mooie dingen, maar ook nare en zielige. Daarnaast heb ik ook heel veel mensen leren kennen. Bij de Dierenambulance werken ruim 90 vrijwilligers uit verschillende lagen van de samenleving. Uiteindelijk resulteerde mijn maand werk in drie grote reportages en (na de definitieve selectie) honderden foto’s. Toen Dolf ook nog vroeg of het goed was als één van mijn foto’s op de cover ging, was ik helemaal door het dolle.

Het eerste artikel in het blad gaat over kater Kreukel. Kreukel is tien maanden vermist geweest toen een ouder echtpaar hem langs bracht op onze locatie. Dankzij zijn chip konden we meteen zijn eigenaresse bellen en hem na tien maanden met haar herenigen. Het tweede artikel is een verslag van de PWN Winterdag die jaarlijks in de duinen bij Castricum wordt gehouden. De Dierenambulance Kennemerland staat met een kraam en een dierenambulance op deze dag ter educatie. Het laatste stuk gaat over de enorme drukte die we hebben gehad door de onwijze vorst in die maand. Ook de foto’s bij mijn artikelen zijn door mijzelf gemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: